Zsidró Tamás a hajhullásról

Zsidró Tamás mesterfodrászt senkinek sem kell bemutatni. A fél ország ismeri a nevét, és tudjuk, hogy ha hajról van szó, akkor ő a szakértő. Ezúttal a hajhullással kapcsolatban kérdeztük.

Sokat láthatunk mostanában a tévében, és jelenleg egy reklámfilmben is szerepelsz. Miért vállaltad a szereplést?

Két dolog miatt. Az egyik, hogy csak olyan termékhez adom a nevem, amiben hiszek, kipróbáltam és bevált. Sok mindennel megkerestek már, és nem egy volt, amit visszautasítottam. 30 év alatt felépítettem valamit, amire büszke vagyok, és nagyon vigyázok rá. Számomra nagyon fontos a hitelesség. Úgy gondolom, amit eddig csináltam, az hiteles volt, és ezt tartani is szeretném.

A másik fontos dolog, hogy szakmába vág. A hajhullás nem csak Magyarországon óriási probléma, hanem világszinten is. A HairClinic-kel ez jó irányba terelhető, mert egy hatásos termékről van szó. Manapság azt veszem észre, hogy egyre inkább előtérbe kerülnek a szakemberek, mert az emberek számára fontos, mit ajánlunk, és bíznak a véleményünkben.

Gyakran találkozol a hajhullás problémájával?

Igen, gyakran. A leggyakoribb az időszakos hajhullás tavasszal és ősszel. Ez általában normális, ciklikus jelenség, mégis rendszeres problémát okoz a hölgyeknek. A hajhullásnak vannak speciális fajtái is, például a terhesség utáni időszakban jelentkezhet intenzívebb hajhullás, illetve előfordul, hogy a dolog valamilyen belső gyulladásra, problémára visszavezethető. Ez utóbbi esetben mindenképpen ajánlatos orvoshoz fordulni.

Te veszed észre a problémát vagy ők jönnek hozzád tanácsért?

Amikor egy-egy vendégem eljön hozzám, már az első fésüléskor látom, ha a megszokottnál nagyobb mennyiségű hajszál marad a fésűben. De ezt általában maguk is észreveszik otthon. Ilyenkor mindig megbeszéljük, mi a teendő. Ők is fontosnak tartják, hogy egy szakembertől halljanak tanácsokat.

Mit ajánlasz nekik?

Fontos számomra, hogy csak olyat ajánljak, amivel kapcsolatban jók a tapasztalataim. Idényjellegű és terhesség utáni hajhullás esetén a HairClinic kapszulát szoktam javasolni. Ezzel a termékkel pár éve találkoztam először egy munka kapcsán. Hazavittem egy dobozzal a feleségemnek, akinek akkoriban eléggé hullott a haja, pedig szép, hosszú, dús haja van. Kipróbálta, és nagyon elégedett volt.

Vannak más pozitív tapasztalatok is?

Azoknál a vendégeimnél, akik gyakran járnak hozzám, könnyebben észreveszem a változást, és nagyon meggyőzőek az eredmények. Sokszor hallom tőlük „de jó, hogy ajánlottad!”.

Észreveszel más változást is a hajukon?

Mint említettem, a változásokat mindig azokon a vendégeimen veszem észre, akik sűrűn járnak hozzám, mert jobban emlékszem a hajuk állapotára, és időről időre látom a javulást. Nagyon elgyengült, régóta hulló haj esetén nagyon látványos változás érzékelhető, megerősödik a haj, a fejtőnél látható, ahogy elkezdenek nőni a hajszálacskák.

Egyébként hogy látod, hogy viszonyulnak a nők a hajhulláshoz? Mennyire zavarja őket?

Általában azt veszem észre a vendégeimen, hogy nagyon aggódnak a hajhullás miatt, de amint megszűnik, azt az állapotot rögtön természetesnek veszik, mintha misem történt volna. Viszont nagyon fontos felhívni a figyelmüket arra, hogy szedjék végig a teljes kúrát, mert csak így épülnek be a hatóanyagok, így lesz teljes a hatás.